Ротарианци дариха предпазни средства срещу COVID-19 за медиците в МБАЛ “Света Анна – Варна”

Представители на Ротари Клуб „ Варна“, Ротари Клуб „Варна – Евксиноград“ и Ротари Клуб „Галатея – Варна“ дариха предпазни средства и консумативи на медиците от първа линия в борбата с COVID-19 е МБАЛ “Света Анна – Варна”.

Дарението съдържа 700 медицински гащеризона, 40 броя специални ламинирани медицински гащеризони и предпазни шлемове на обща стойност 12 500 лева. От него ще се възползват основно екипите на Спешното отделение, Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение и COVID-сектора на спешната болница.

​Официалното предаване на дарението реализираха дистриктният офицер Николай Доцински и президентите на Ротари Клуб “Варна – Евксиноград” и “Варна – Галатея” – Иво Христов и Ваньо Гичев.

​“Основната  мисия на Ротарианската общност е да бъде в служба на обществото.  Ротари е организацията, в която хората са обединени около идеята безкористно да подпомагат и развиват общността, в която живеят. Това дарение е нашият начин да дадем своя принос в справянето с най–злободневния проблем на нашето общество сега, а именно борбата с вируса COVID 19”, заяви Николай Доцински и пожела здраве на медиците от МБАЛ “Света Анна – Варна”.

​Дарените медицински консумативи прие заместник изпълнителният директор на МБАЛ “ Света Анна – Варна” Севелина Бурани, която благодари на дарителите за проявената съпричастност към битката на лекарите с COVID-19.