„Болница на 2019 година“ бе избрана МБАЛ „Света Анна – Варна“ АД

Убедително в кампанията за „Болница на 2019 година“ бе избрана МБАЛ „Св. Анна“ – Варна. На кратката церемония по връчване на отличието своето мнение сподели нейният изпълнителен директор д-р Красимир Петров.

„Нашата болница има предимно спешна насоченост. Пациентите ни са спешни. Подложени сме повече на критика отколкото на признание. Хората, гласували за нас, са имали предвид нашата добра работа в спешно отделение. То е най-натовареното и в него работят прекрасни лекари. Аз съм на мнение, че този приз трябва да получи не ръководството на болницата, а шефът на Спешно отделение и старшата сестра“, заяви д-р Петров.

„Не е тайна, че трудът, който се полага в болницата по отношение на спешната помощ, е най-непризнатият. За него се говори малко, а в същото време от хората, които го полагат, зависи много. Това са най-онеправданите  от гледна точка на признание и на финансова стимулация. Подобно признание е още по-ценно. Гордея се, че хората са преценили, че най-важното в медицинската професия не е апаратурата и лъскавата сграда, а човешкият фактор“, каза още д-р Красимир Петров.

Националната кампания „Достойните лекари“ бе организирана за трета поредна година. Целта на инициативата е здравните работници в страната да получат заслужено обществено признание за своя труд.

Специалистът от болница “Света  Анна“  и асистент към катедрата по акушерство и гинекология в Медицински университет – Варна, д-р Станислав Славчев  получи най-много номинации в петицата на любимите медици в Националната кампания „Достойните лекари“. В петък той получи своята грамота.

Д-р Славчев заяви, че е трогнат от доверието на хората. „Щастлив съм, че са подкрепени и други лекари, с които работя, и с това, че нашата професия започва да се  издига на достойно място в българското общество“, каза той. Според него работата на акушер-гинеколога не е лека. „Това е изключително отговорна професия, родилна зала е може би най-тежкото отделение. Гинекологичните болести са свързани с доста патология. Искам да използвам даденото ми право да благодаря на колегите си от двете отделения – родилното и гинекологичнто, защото никой не работи сам и никой няма да постигне какъвто и да било успех, ако до него не стои  екип от хора“,  каза още той. Според него удовлетворението от работата настъпва тогава, когато се срещнеш с искрената благодарност на хората.

Източник